← Terug

In gesprek met Caya. Ben jij de nieuwe vicevoorzitter?

In maart kunnen jullie het eerste bestuur worden van een nieuwe vereniging! Om jullie een goed beeld te geven van de werkzaamheden van een bestuurslid, zal over elk bestuurslid van het PM Bestuur 20/21 een artikel worden geplaatst. Dit keer is aan het woord Caya Krol, Vicevoorzitter van PM! 

Kleine introductie
Mijn naam is Caya Krol, ik ben 20 jaar oud, kom uit Heerde en ik woon nu al 2,5 jaar in Groningen. Ik zit in het derde jaar van de bachelor Bedrijfskunde track A&C en daarnaast voetbal ik bij G.S.V.V The Knickerbockers. Verder vind ik golfen erg leuk, ben ik een groot fan van spelletjes, ga ik graag naar concerten toe en borrelen met vrienden kan natuurlijk ook niet ontbreken. Vorig jaar heb ik de Inhouse Commissie gedaan en ben toen doorgestroomd naar bestuur. In mijn eerste jaar heb ik PM ontmoet bij een PM activiteit voor eerstejaars, namelijk Pitch & Putten. Dit was ontzettend leuk en gezellig. Ik wist al dat ik A&C wilde gaan doen en op de activiteit kwam ik erachter dat PM goed bij me zou passen. Het was gewoon gelijk heel gezellig dus direct daarna heb ik gesolliciteerd voor een commissie. 

Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar en de specifieke functie?
Toen ik begon met een commissie had ik eigenlijk direct al het gevoel dat een bestuursjaar mij ook wel leuk leek. Oorspronkelijk had ik dit eigenlijk pas voor ogen voor tijdens mijn master, omdat je dat makkelijk met vakken kunt schuiven. Alleen merkte ik dat ik er nu ook al wel klaar voor was. Dit merkte ik omdat ik in mijn eigen commissie al veel naar de voorgrond trad en dan bestuur ook als een mooie volgende stap lijkt. In mijn commissie had ik mijzelf al enorm ontwikkeld, waar ik vroeger nog veel meer verlegen was, was ik na een paar maanden al veel zelfverzekerder en wilde ik die lijn graag doorzetten. Met het toenmalige bestuur sprak ik er al veel over. Allemaal waren zij hartstikke enthousiast. Je leert er ontzettend veel mensen van kennen, breid je netwerk uit en ook groei je er in je persoonlijke ontwikkeling heel erg van.

Voor de functie vicevoorzitter had ik niet per se gesolliciteerd, maar in mijn sollicitatiegesprek werd er al wel veel naar gerefereerd. Toen ik achteraf dan ook gebeld werd en die functie hoorde viel dat wel op zijn plek. Ik had er in eerste instantie dus niet zelf voor gekozen, maar ben er achteraf gezien wel hartstikke blij mee. Het is namelijk een veelzijdige functie en ben zelf ook wel een manusje van alles. Dit is dus wel een functie die goed bij me past wat dat betreft.

Wat verwacht je van je bestuursjaar te leren en wat heb je al geleerd?
Ik verwachtte wel heel erg dat ik nog zelfverzekerder zou worden. Ik had moeite om voor groepen te spreken en dat heb ik nu wel heel erg goed verbeterd. Verder heb ik, mede door Corona, geleerd om creatiever te denken. Bovendien ben ik ook een betere teamspeler geworden. Van nature neem ik toch wel snel graag de leiding in een groep, en nu heb ik meer geleerd om als teamspeler ook wat afwachtend te zijn en te luisteren naar waar anderen mee komen. Om dan te luisteren naar hun input en daar weer op in te haken. Wat ik zelf nog steeds aan het leren ben is om beter te kunnen plannen. Ik probeer mijn agenda netjes bij te houden, want dit is gewoon heel erg belangrijk. Mede omdat ik ook mijn studie nog heb natuurlijk en ik hierdoor veel overal tussendoor heb weten te plannen. Zodat als ik het druk heb, ik wel wat tijd over houd voor mijn studie. 

Hoe zag het selectieproces er uit?
Ik vond het heel fijn dat je hele jaar door met bestuursleden in gesprek bent over een bestuursjaar. dus informeel was je er al best wel lang mee bezig. Uiteindelijk had ik bijna besloten te solliciteren, maar om alle twijfel weg te nemen, toch nog een afspraak ingepland met iemand van het toenmalige bestuur om meer te weten te komen over hoe een bestuursjaar verloopt, welke verschillende functies je kan bekleden en wat deze inhouden. Wat ik toen ook heel handig vond waren tips over het schrijven van een motivatiebrief. Als eerste begon ik met het opsturen van mijn motivatiebrief en cv. Vervolgens was het heel lang wachten, ik was redelijk vroeg met mijn sollicitatie en je sollicitatie wordt natuurlijk pas ingepland nadat de deadline is verstreken. Normaliter is het sollicitatiegesprek dat met hele bestuur, wat nu ook het geval was, maar toch een andere setting vanwege corona. Dan krijg je eerst weer korte introductie, vragen over de vereniging, hoe je verschillende dingen zou aanpakken en ook functie specifieke vragen zoals: zou vicevoorzitter bij jou passen? Daar werd ik wel beetje ingestuurd, maar ook dus om te weten te komen of zoiets bij me past. Na dit gesprek is het afwachten om te horen of je het bent geworden. Op de avond van de dag dat we bekend werden gemaakt hoor je dan ook wie de rest van het kandidaatsbestuur is. Vervolgens ga je bezig met opbouwen van jouw bestuursjaars, door het schrijven van het beleid, zitten met de voorganger om te overleggen over wat jouw taken zijn en een keertje meelopen om te kijken hoe dingen werken zodat je alvast kunt leren. 

Wat zijn je verantwoordelijkheden?
Als vicevoorzitter heb je een ondersteunende rol. Ik sta ter ondersteuning van het algemene beleid en daarnaast verantwoordelijk voor de gehele promotie. Ik zorg dat alles op social media komt en heb nauw contact met de RuG, zoals de vakgroep. Dat zijn altijd nuttige connecties om te hebben. Verder plan ik altijd vergaderingen in met de Raad van Advies. Daarnaast heb ik andere kleinere wisselende taken. Ik vond social media leuk, dus dat heb ik opgepakt. Ook ben ik contactpersoon voor de alumni werkgroep en regel ik de Commissie Battle. 

Hoe ziet een typische week als vicevoorzitter eruit?
Er is niet echt een typische week, omdat we niet echt op kantoor zitten en het is ook een parttime bestuur, maar door het fusietraject waar we nu in zitten heb ik veel vergaderingen, dus is het meer dan wat gewoonlijk een parttime bestuur zou zijn. Elke dag ben ik wel met iets bezig. Ik vergader sowieso één keer in de week met het bestuur en twee keer in de week op zernike om over fusie te praten. Als ik merk dat ik in de week een dagje vrij heb, plan ik om naar de UB te gaan en even te studeren of wat werk te doen zoals: promotieschema bijwerken, mailtjes beantwoorden, commissie battle bijwerken enz. Eigenlijk alles wat me op dat moment bezighoudt. 

Welke uitdaging heb je meegemaakt en hoe heb je deze opgelost?
Aan het begin van dit jaar moesten we een promotiestunt (PM webinar) organiseren. We wilden dit groot aanpakken en met goeie namen komen. Dit verliep eerst wat stroef, maar toen hebben we gemerkt dat het ook goed is andere mensen daarvoor te vragen, het is niet erg om je netwerk te gebruiken. Via deze contacten zijn er toch een paar hele mooie namen naar boven gekomen die ook vorm hebben gegeven aan de PM Webinar, daar konden we toen wel heel trots op zijn. Zo zie je dat je voor jezelf persoonlijke doelen kunt stellen en ook voor je groep doelen kunt stellen. Wanneer je deze doelen haalt kun je daar ook weer heel veel energie uithalen. 

Wat wil je verder nog meegeven aan het potentiële nieuwe bestuur?
Ik denk sowieso dat als je de kans krijgt, je het moet doen. Je leert zoveel mensen kennen en ik heb er ook wel een hechte vriendengroep bij gekregen. Verder leer je er heel veel van en het staat mooi op je CV. Ook bouw je er een mooi netwerk mee op en het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Ben je ook nog niet klaar met studeren? Dan kun je ook nog wat langer van het studentenleven genieten door het te combineren met het bestuur. 

Wil jij na het lezen van dit artikel meer weten over de functie van vicevoorzitter, over een van de andere functies binnen het bestuur of over een bestuursjaar in het algemeen? Stuur dan een mail naar bestuur@studieverenigingpm.com of stuur een van de bestuursleden een berichtje!

 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)