← Terug

Maak kennis met de Reis commissie

Jaarlijks wordt er voor de leden van PM een prachtige reis georganiseerd naar het buitenland. In het verleden is er bijvoorbeeld een wintersport en een liftwedstrijd georganiseerd. Helaas is het dit jaar wat anders. De regels omtrent het coronavirus werden steeds strenger en dus was er steeds minder ruimte om nog iets te plannen. Dat neemt niet weg dat de reiscommissie graag wordt voorgesteld. 

Nick Kolkman
Nick is 22 lentes jong en volgt de Pre-master Fiscaal Recht. Ik hoor jullie denken: Fiscaal Recht? Jazeker. Hij heeft de Bachelor Accountancy afgerond en vond dat het tijd was voor iets anders. Nick is al een tijdje actief bij PM en daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. Vorig jaar zat Nick in de Controlling commissie als Bedrijfscontacten. Verder hockeyt Nick graag en ook de sportschool mijdt hij liever niet. Sinds corona heeft hij het wandelen ook echt ontdekt en leest hij veel. Momenteel zijn vooral psychology-achtige boeken aan de beurt. “How to win friends and influence people” is het exemplaar waarin nu graag door Nick wordt gebladerd.  

Nick wilde vroeger machinist worden. Hij was al jong helemaal bezeten van treinen. Vroeger toen hij naar de peuterspeelzaal ging is deze fascinatie misschien wel ontstaan aangezien het erg dichtbij het spoor gelegen zat. Helaas voor alle treinliefhebbers gaan we Nick later toch niet tegenkomen als treinmachinist. 

Ambities heeft Nick ook zeker. Er is niet een speciaal plan om de beste te worden, maar hij is zeker iemand die eruit wil halen wat er uit te halen is. Veel uren draaien in een werkweek schroomt hij dan ook niet om. Dat hoort er nou eenmaal bij, aldus Nick. 

De favoriete quote van Nick is:  ‘'Wat maakt al het materiële bezit uit wanneer je het aan het eind van je leven allemaal kwijt raakt?'’ Deze uitspraak komt van een Afrikaanse man die de armoede ontgroeide, hoogleraar werd maar later weer terugkeerde naar het dorp waar hij opgroeide. Waar hij onder heel eenvoudige omstandigheden leeft. Moraal van het verhaal: materiële zaken zijn niet het belangrijkste in het leven.

3 jaar geleden maakte Nick iets mee waarin hij zich stiekem tot op vandaag toch nog wel een beetje voor geneert. Hij had een meeloopdag bij BDO en was er volledig van overtuigd dat het maandag was dus stond hij om 8 uur 's ochtends op hun kantoor om te horen dat het de dag erna was. De dag erna werd dat nog even haarfijn verteld tijdens het begin.

Jan Meilink
Jan Meilink is 27 jaar oud. Hij sport graag en heeft net als Nick ook het lezen weer opgepakt. Momenteel leest hij Jordan Peterson’s boek “12 rules for life”. Verder vindt hij misdaadseries leuk. Ook heeft hij al vanaf jongs af aan een fascinatie voor muziek en gaat hij graag naar concerten. Hij heeft zelfs een eigen draaitafel, waar hij ook graag op speelt. Hij is nu bezig met zijn master en die is bijna afgerond. Dus binnenkort mag hij stralen op de werkvloer. 

Als kind was Jan al fan van de band U2. Nog steeds vindt hij dat een top band. Die passie van muziek zat er al vroeg in. Zijn hele familie was erg muzikaal, dus het is hem echt met de paplepel ingegoten. Dus wie weet zien we Jan over een aantal jaar alsnog terug als de nieuwe Bono. 

Jan begon op het MBO en is eigenlijk altijd al bezig geweest met de volgende stap. Dus de RA titel is wel iets waar hij naartoe leeft. Als hij dat heeft behaald, kan het zomaar zijn dat hij in een gat valt, aangezien er dan dus geen volgende stap is. Hij wil altijd graag verder bouwen. Een eigen bedrijf of iets dergelijks vindt Jan ook altijd tof. Dus wie weet wat de toekomst brengt. 

De favoriete quote van Jan is: "If you want to make God laugh, tell him about your plans". Je kan alles nog zo goed voorbereiden maar je komt altijd in onvoorziene situaties waar je dan op het moment mee om moet gaan. Hoe je er mee omgaat en hoe je er uitkomt, dat is je persoonlijkheid. Dit heeft Jan altijd al een mooie gedachte gevonden.

Op zijn 16e is Jan in een discotheek twee keer door dezelfde meid afgewezen. De eerste keer was al pijnlijk genoeg maar een vriend van hem maakte het erger door met haar te gaan praten en hem er vervolgens van te overtuigen dat ze van mening was veranderd. Uiteraard was zijn initiële reactie dat dit niet het geval was, maar na lang aandringen gaf Jan het toch maar een tweede poging, zoals het een echte casanova betaamt, met als antwoord een doodse blik die je je beste vrienden nog niet zou toewensen. Wat ironisch genoeg dus wel is gebeurd. 

Emil Mulder
Emil is 19 jaar oud en maakt al ruim een jaar deel uit van PM. Vorig jaar heeft hij namelijk de Eerstejaars commissie gedaan. Momenteel doet hij de Business Management track van Bedrijfskunde. Emil komt uit Leeuwarden, kookt graag en is fan van Cambuur. Mocht je binnenkort dus een keertje een voetbalwedstrijd willen kijken en hou je van lekker eten? Klop dan even aan bij Emil. 

Als kind droomde Emil ervan om profvoetballer te worden en dan het liefst bij Cambuur natuurlijk. Deze droom werd al snel opgegeven toen hij zich realiseerde dat je om profvoetballer te kunnen worden ook wel degelijk moet kunnen voetballen. Gelukkig focust hij zich nu op de universiteit. 

Hij weet nog niet precies wat hij wil worden in de toekomst. Eerst vindt hij studeren nog veel te leuk en wil dat dus ook nog lekker lang blijven doen en daarna ziet hij wel. Finance en Supply Chain Management vindt hij bijvoorbeeld erg interessant. Maar dat is nog niet heel concreet.

De favoriete quote van Emil is: “escargot”. Een tijdje terug was er op een festival een rapper en deze rapper riep steeds iets van ‘let’s go’. Iedereen op het festival riep dat vervolgens steeds. Alleen in plaats van “let’s go” werd het ‘escargot’. Heel raar, want escargot betekent in het frans ‘slak’. Maar dat werd dus een ding.

Emil is ooit tijdens de intocht van Sinterklaas in het water gevallen. Een beetje knullig, vindt hij. Gelukkig is hij er wel uit gevist door een wildvreemde man. Al met al was dat een heel avontuur.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)