← Terug

Geslaagde online Inhousedag

Afgelopen dinsdag, 9 februari 2021, heeft de Online Inhousedag Amsterdam plaatsgevonden. Normaalgesproken reizen we af richting de randstad om een sfeerimpressie te krijgen van de kantoren, maar nu moest dit allemaal online. Ondanks deze beperking hebben de drie deelnemende kantoren ons een leuke dag weten te bezorgen.

KPMG
We begonnen de dag met een team van KPMG dat ons meer over het bedrijf kwam vertellen. KPMG is het enige Big Four kantoor dat haar roots in Nederland heeft. Eén van de oprichters, Klynveld, begon met een accountantskantoor waarna door middel van twee fusies dit enorme bedrijf is ontstaan in de loop der jaren. Het bedrijf heeft 12 vestigingen in Nederland met ieder een eigen audit afdeling. Het hoofdkantoor van Nederland staat in Amstelveen, wat tevens het wereldhoofdkantoor is. Amstelveen is dan ook de plek waar je de grootste klanten van KPMG kunt vinden. Hierbij werk je vaak met meerdere teams aan dezelfde opdracht. Wanneer je ambities buiten Nederland liggen, biedt KPMG hier genoeg ruimte voor. 

Binnen KPMG zijn er verschillende activiteiten om je te integreren in het bedrijf. Zo is er de onboarding, waarbij je je collega’s leert kennen die op hetzelfde moment als jij instromen. Hierna is er speciaal voor de auditors een Audit Academy, waarbij je leert hoe de verschillende systemen en processen werken.

Om KPMG beter te leren kennen werd het bedrijf en de aanwezige medewerkers eerst voorgesteld. Hierna werden ons de verschillen tussen de kantoren uitgelegd, zo is kantoor Groningen kleiner waardoor de sfeer anders is, maar zijn er op het kantoor in Amstelveen andere mogelijkheden qua grootte van je klantenpakket. Vervolgens werd er een kleine quiz gehouden om te kijken hoe goed we KPMG kenden. Afsluitend was er nog ruimte voor vragen.

PwC
Vervolgens was PwC aan de beurt. PwC heeft 12 kantoren in Nederland gevestigd met hierbinnen werkplekken die ‘activity-based’ zijn ingericht. Zo is er voor elke werkzaamheid een werkplek zoals vergaderruimtes, ruimtes waar je kunt bellen en open werkplekken. Daarnaast is er een budget vrijgesteld voor well-being voor iedere werknemer. Dit houdt in dat je geld ter beschikking gesteld krijgt voor bijvoorbeeld massages, mindfulness cursussen en fysio behandelingen. Bovendien heeft PwC als doelstelling om in 2030 volledig circulair te zijn. De waarden binnen PwC zijn er dan ook op gericht om zowel intern als extern voor een betere samenleving te zorgen. 

Om bij PwC aan de slag te gaan, volg je de tweejarige Associate Academy. Naast alle vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te kunnen als accountant, leer je ook welke klanten je leuk vindt. Zo kom je in aanraking met bijvoorbeeld financial services of woningcorporaties. Hierbinnen is er erg veel mogelijk. Mocht het bijvoorbeeld blijken dat je een klant echt niet leuk vindt, is hier alle begrip voor en kan je waar mogelijk nog switchen.

We begonnen ons informatie uur bij PwC met een plenaire sessie. Hier werd wat algemene uitleg gegeven over het bedrijf. Vervolgens gingen we in break-out groepen uiteen zodat we in een wat kleinere groep meer concrete vragen aan de medewerkers konden stellen. Als afsluiter hadden we een Kahoot-quiz, waarbij onze kennis over PwC werd getest met natuurlijk voor de winnaar een prijs!

We sloten de dag af met een kijkje in de keuken van Mazars. We maakten kennis met Mazars door middel van een Kahoot-quiz met een beloning voor de winnaar. Mazars stond bij elke vraag even stil om zo meer te leren over het bedrijf. Zo heeft Mazars 11 vestigingen in Nederland en is Mazars gevestigd in 90 verschillende landen. Dit maakt de mogelijkheid om in het buitenland te werken een reële optie. 

Mazars
Bij Mazars is de klantenportefeuille zeer divers, het gaat van familiebedrijven tot financial services tot non-profit organisaties. Eigenlijk zijn voetbalclubs de enige groep klanten waar het bedrijf niet over beschikt. Als je begint bij Mazars krijg je ook een divers pakket aan klanten om zo breed mogelijk te oriënteren om vervolgens later te specialiseren naar jouw voorkeur. Hierbij krijg je de hulp van een mentor/buddy die jou helpt om wegwijs te maken binnen Mazars en een appraiser die verantwoordelijk is voor jouw persoonlijke ontwikkelingen.

Aan het einde mochten we alles vragen wat we wilden weten over Mazars. Toen hoorden we over de verschillen tussen de Big Four en middelgrote organisaties als Mazars, zo is er een relatief lagere werkdruk en wordt er meer aandacht besteed aan de onder andere (kleinere) familiebedrijven. Verder ging het ook nog over de leuke ervaringen die de medewerkers hebben gehad, over exotische avonturen in het buitenland waar fraude op de loer lag.

We kijken terug op een leuke en leerzame online Inhousedag, mede mogelijk gemaakt door de Inhouse commissie. Bedankt Debora Leboraga (voorzitter), Helga den Otter (secretaris), Gerben Burema (penningmeester) en Patrick de Roos (bedrijfscontacten)!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)