← Terug

Maak kennis met Congres Commissie

Op donderdag 22 april 2021 is het PM Congres. Deze dag staat in het teken van fraude. Het evenement zal volledig online plaatsvinden en bestaat uit diverse lezingen, workshops, een lunch en een borrel. Dit maakt het een perfecte gelegenheid om in contact te komen met je potentiële werkgever! Bij dezen stellen wij de commissieleden voor die het PM Congres mogelijk hebben gemaakt. Wij vragen hier naar onder andere hun unieke talenten, gênantste momenten en toekomstvisies.

Noa van Beek

Allereerst Noa van Beek, 20 jaar. Ze zit op dit moment in haar derde studiejaar van bedrijfskunde (Accountancy en Controlling) en is de voorzitter van deze commissie. Ze komt uit Heerde en woont nu ongeveer een jaar in Groningen. Haar hobby’s zijn spelletjes spelen en borrelen. Voorheen heeft ze altijd fanatiek paard gereden en dat vindt ze nog steeds leuk om af en toe te doen als ze bij haar ouders thuis is. Ze is daarom ook lid van de studenten paardenvereniging hier in Groningen (of de Paardenclub zoals haar huisgenoten het noemen) en doet daar ook een commissie. Vorig jaar is ze actief lid geworden bij PM in de Media commissie, omdatze graag meer mensen van de studie wilde leren kennen en iets actiefs wilde doen bij een vereniging.

Vroeger ging Noa elk jaar met haar gezin op wintersport in Oostenrijk en later ging ze vaak samen met haar vader. Haar droom was vroeger en is nog steeds om daar ooit samen een (vakantie)huis te kopen. Ze doen dan ook samen mee aan diverse loterijen, maar hebben helaas nog nooit de oudejaarstrekking van de Staatsloterij gewonnen. Op het gebied van werk heeft ze niet iets concreets wat ze graag zou willen bereiken, ze ziet wel waar het schip strandt. Ze weet ook nog niet zeker of ze hierna de master Accountancy gaat doen of toch voor een andere richting gaat. Wel zou ze graag nog een tijdje in het buitenland door willen brengen. Wanneer dit plaats moet vinden in haar leven weet ze niet, misschien over 20 jaar, maar misschien ook op korte termijn.

‘’Pakken wat je pakken kan.’’  Deze quote heeft ze gekozen, omdat je achteraf geen spijt moet krijgen van de dingen die je niet hebt gedaan wanneer je er wel de kans voor had. Je weet nooit of je ooit nog een keer zo’n kans gaat krijgen.

Toen ze in groep 8 zat, deed ze met haar klas mee aan een wedstrijd voor het beste lied voor het EK voetbal. Zij kwamen toen in de finale van deze competitie en daardoor kwam het Jeugdjournaal een dag bij hen op school om daar een item over te maken. Iedereen kwam lichtelijk verkleed in het oranje, maar natuurlijk was zij weer als enige mega overdressed, compleet met pruik en oranje/rood-wit-blauw geschminkt gezicht. Toen werd ze ook nog gevraagd om een paar vragen te beantwoorden voor de camera en natuurlijk werd dat die avond uitgezonden. Een tijdje geleden zijn deze beelden bij haar in de vriendengroep weer naar boven gekomen en daar zijn nu stickers van. Dit is dus nog steeds een pijnpunt voor haar.

Arita Tolman

Arita Tolman is 21 jaar en zit nu in haar derde jaar van de bachelor bedrijfskunde (Accountancy & Controlling) en is de secretaris. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om veel te sporten. Als de maatregelen het toe laten neemt ze vaak een duik in het zwembad en stapt ze op de fiets om een stuk te gaan wielrennen. Daarnaast houdt ze ervan om spelletjes te doen met vrienden en familie en om naar concerten te gaan.

Als kind wilde ze altijd al kunstenares worden. Ze kan nu wel zeggen dat ze toch een hele andere kant op is gegaan, maar dit vindt ze helemaal niet erg. Ze is erg creatief in haar hoofd, maar kan het helaas vaak niet op die manier op papier krijgen. Nu is haar ambitie om gelukkig te zijn in wat ze doet. Daarbij zou ze het mooi vinden om goed te worden in haar vakgebied en daarin ook mijlpalen te halen. De volgende stap in haar leven zal de Master Accountancy & Controlling zijn!

"Define your own meaning of success, at the end of the day you're the one looking in the mirror at the person you have become." Dit is een quote uit een liedje van één van haar favoriete artiesten. Er is niks belangrijker in het leven dan dat jij gelukkig bent. Wat succes voor anderen betekent kan heel anders zijn dan wat succes voor jou inhoudt. Goed om te blijven onthouden!

Ze kan wel zeggen dat ze echt heel onhandig is en een hele waslijst aan gênante dingen heeft meegemaakt. Toch springt er nu niet iets uit, omdat ze het al gewend is van haarzelf. Als ze een keuze moet maken, is het misschien zo hard van de trap afvallen dat de buren komen aanbellen of alles wel goed gaat.

Patrick Veerman

Patrick Veerman is 24 jaar, woont in Ommen en volgt de master Accountancy & Controlling (profiel: accountancy). Na vorig jaar meerdere PM-evenementen bijgewoond te hebben als niet-actief lid, besloot Patrick dit jaar dat hij actief lid wilde worden. Omdat Patrick al een actief niet-actief lid was, was dit snel geregeld. Nu is hij de penningmeester van deze commissie. Op dit moment is hij bezig met het schrijven van de scriptie, om hiermee zijn studie te kunnen afronden. Het schrijven van de scriptie doet hij bij EY. Zijn hobby is om tegen een bal aan te trappen, dit doet hij dan ook fanatiek in de 7e klasse.

Waar droomde Patrick vroeger niet van. Verschillende beroepen wilde hij worden: voetballer, (dieren)arts, brandweerman, maar in ieder geval geen accountant. Hij wist niet eens wat een accountant was tot hij het vak M&O kreeg op de middelbare school. Nu heeft hij wel een duidelijke ambitie om Registeraccountant te worden. Het lijkt hem mooi om dit te behalen zo rond zijn dertigste.

“Life begins at the end of your comfort zone.” Deze quote spreekt Patrick aan. Stap in het diepe, in het onbekende. Je leert jezelf beter kennen, maar komt ook op plekken die je voor onmogelijk had gehouden.

Een van de gênantste dingen die hij heeft meegemaakt was in 2018. In de Jungle van Ghana, vlakbij de grens van Ivoorkust. Hij zat in een bus, maar de wegen zijn daar ontzettend slecht. Op dat moment had hij al een week lang bijna alleen rijst gegeten met kleine beetjes groente en fruit. Toen hij een Haribo colasnoepje kreeg in de bus en deze opat, voelde hij het opkomen en stak zijn hoofd uit het raam om over te geven. Waar hij niet bij na had gedacht op dat moment, was dat vanwege de hitte alle ramen achter hem ook open stonden. De rest is geschiedenis…

Jasper Volkers

Jasper is 21 jaar. Wielrennen is een van zijn hobby’s en als hij dan nog niet genoeg aan zijn conditie gedaan heeft, doet hij ook graag aan hardlopen. Hij zit nu in zijn 3e jaar van de bachelor bedrijfskunde en hij volgt de track, hoe verrassend, Accountancy en Controlling. Hij heeft de functie van bedrijfscontacten.

Zoals als vele jongens droomde Jasper als kind ervan om profvoetballer te worden bij PEC Zwolle om vervolgens door te stromen naar AC Milan. Tegenwoordig hoopt hij over een aantal jaar Registercontroller te zijn. Op sportgebied hoopt hij op korte termijn een triathlon te doen

"You're the engine of your bicycle."  Deze quote spreekt hem aan, omdat je zelf in de hand hebt welke route je kiest en hoe snel je die af legt. Zo is het leven ook.

Een van de gênantste herinneringen die hij kan herinneren is dat hij recentelijk nog door het ijs is gezakt en tot overmaat van ramp crashte zijn telefoon ook nog.

Carin van der Veen

En als laatst, Carin van der Veen. 20 jaar oud en geboren en getogen in het prachtige Leek. Op dit moment zit ze in het derde jaar van Bachelor bedrijfskunde en is ze dagorganisatie van de ‘’mooiste’’ commissie van Studievereniging PM, de Congres commissie. Ze houdt ervan om leuke dingen te doen en dan vooral onder het genot van een lekker wijntje.

Ze droomde er vroeger van, zoals heel veel meisjes, om prinses te worden. Helaas is gebleken dat dat niet zomaar gaat. Nu heeft ze een andere droom. Na het afronden van de bachelor, is ze van plan de master te doen en uiteindelijk de RA titel te behalen. Haar ambitie is vooral de allerbeste te worden in wat ze uiteindelijk in het leven ook ga doen.

Persoonlijk is ze niet groot fan van hele inspirerende quotes, maar voor de gelegenheid heeft ze er toch één opgezocht. “Wie als laatste finisht heeft het langst van de wedstrijd kunnen genieten.” Ze vindt dat het belangrijk is om stil te staan bij de mooie momenten en te genieten van je jeugd, er is immers nog genoeg tijd om volwassen te zijn.

Het meeste gênante moment is een moeilijke vraag, want de lijst van gênante dingen die ze heeft meegemaakt is enorm lang. Ongeveer een jaar geleden is ze in Groningen gaan wonen. Op een bepaald moment had ze de auto van haar ouders meegenomen om de laatste spullen naar haar huis te brengen. Echter, in haar straat kun je alleen fileparkeren. Nu heeft ze veel vertrouwen in haar rijkunsten, maar helaas blijkt dat vaak tegen te vallen. Het fileparkeren ging namelijk niet helemaal goed. De druk werd flink opgevoerd door een auto die achter haar stond te wachten, dus ze had het gevoel dat ze snel moest handelen. Hoe ze het had gedaan, begrijpt nog steeds niemand, maar na een tijdje had ze het voor elkaar gekregen de zijkant van de auto vast te hebben gereden in de zijkant van de andere auto! Uit paniek is ze uit de auto gestapt en heeft ze het meisje in de wachtende auto gevraagd of zij de auto los wilde rijden en parkeren. Toen ze weer rustig in de auto zat om bij te komen, hoorde ze de bouwvakkers verderop lachen en zich hardop afvragen hoe slecht ze wel niet moest zijn in autorijden als het haar in zo’n groot parkeervak al niet lukte te fileparkeren. Tot overmaat van ramp kreeg ze voor haar verjaardag een extra rijles om haar parkeerkunsten weer even bij te spijkeren, maar of dat nou veel geholpen heeft is nog onbekend…

Wil jij nou meer te weten komen over fraude? Schrijf je dan snel in voor het PM Congres! Deelname voor Early Birds bedraagt €5 en inschrijven kan tot en met dinsdag 30 maart. Als je geen vroege vogel bedraagt deelname €7,50 en kan inschrijven tot en met vrijdag 9 april.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)