← Terug

Maak kennis met Kascontrole commissie

Elke studievereniging heeft een penningmeester die ervoor zorgt dat de financiën op orde blijven, zo ook PM. De Kasco controleert de boekhouding en de jaarrekening en staat veel in contact met de penningmeester van PM Sam Kranenburg. De commissieleden zijn eigenlijk de accountants van de studievereniging. Ze controleren de financiën en geven Sam hier en daar enkele adviezen met betrekking tot financiële zaken.

Sonja van der Pol
Mijn naam is Sonja van der Pol, ik ben 26 jaar oud. Sinds een aantal maanden woon ik in Utrecht, omdat ik per februari bent gestart als Audit trainee bij KPMG. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig en breng ik graag tijd door met vrienden en familie. Sinds kort zit ik dan ook weer met regelmaat samen met vrienden en familie op het terras. Ik ben de oud-penningmeester van PM en daarom heb ik ook automatisch een plekje in de Kasco.

Mijn ambitie is om mijn RA-titel te halen en ik verwacht sowieso de komende jaren met plezier in het accountantsberoep te blijven werken. Wat ik daarna wil weet ik nog niet zo goed, maar het lijkt me wel leuk om mezelf bijvoorbeeld op een gegeven moment actief in te zetten voor een politieke partij of deel te nemen aan een raad van advies of bestuur. Aan de andere kant lijkt het me bijvoorbeeld ook leuk om meer het onderzoek in te gaan specifiek op het accountantsberoep gericht.

Mijn favoriete quote is: ‘’Que Sera, Sera.’’’ (Whatever Will Be, Will Be). Het komt uit een liedje en ik vind het een mooie quote, omdat ik er heel erg in geloof druk je leven niet moet leiden en het leven moet nemen zoals het komt.

Mijn kinderdroom is tegelijkertijd iets gênants, want mijn droom was vroeger om Kaaskoningin te worden in ons dorp. Ik kom uit Bodegraven en daar is elk jaar een dorpsfeest waarbij de Kaaskoningin van dat jaar bekend wordt gemaakt. Helaas zal deze droom nooit uitkomen, want de traditie is dat je dan uit een ‘Bodegraafse kaas familie’ komt en dat is bij mij helaas niet het geval. Deze droom zal dus nooit werkelijkheid worden.

Mick Veldscholte
Mijn naam is Mick Veldscholte en ik ben 25 jaar. Ik hoop volgend jaar mijn bachelor af te ronden. Ik sta graag in de keuken. Mijn andere hobby’s zijn drummen en ik fiets graag een rondje of twee.

Mijn doelen voor de korte termijn zijn om mijn bachelor en daarna mijn master af te ronden. Mijn ambitie voor de lange termijn is de RA titel behalen en daarna zou ik graag wat meer de management kant op willen.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’ (Pippi Langkous). Ik houd van de simpele gedachte en het optimisme. Er zelf in geloven is cruciaal voor succes.

Toen ik op vakantie ging met mijn vrienden, vonden wij het wel handig om een auto te huren, zodat we overal makkelijk konden komen. Helaas stond er een muur iets dichterbij dan ik had gedacht. Dat was een hele dure vakantie, want iedereen moest bijdragen aan het verloren eigen risico.

Mijn droom is altijd geweest om accountancy te studeren in Groningen en lid te zijn van studievereniging PM. Zoals jullie zien is dit zeker gelukt!

Max Hofstra
Hi allemaal! Mijn naam is Max Hofstra en ik ben nog maar 22 jaren jong. Eind februari heb ik mijn master Accountancy en Controlling behaald. Daarna ben ik gelijk in dienst gegaan bij EY in Groningen, waar ik op dit moment nog in een mooie studio woon. Wanneer ik vrij ben ga ik graag een balletje trappen of een bav’je drinken met vrienden. Daarnaast ben ik dol op reizen, vooral naar Ameland.

Qua ambities heb ik er eigenlijk niet zo veel. Ik wil uiteraard zo snel mogelijk mijn RA titel halen. Daarnaast heb ik ook wel de ambitie om wanneer het kan een huis te kopen. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt.

Een favoriete quote van mij is denk ik: ‘’altijd blijven lachen’’. Dat maakt alles voor mij toch wat leuker. Al heb ik weinig met quotes, ik denk dat ik daar een te nuchtere Groninger voor ben.

Het gênantste wat ik ooit meegemaakt hebt, is lastig te zeggen. Ik denk dan toch aan het moment dat ik met mijn moeders auto langs een paal reed na een te krappe bocht en de witte lak op de auto ineens niet meer wit was. Daarbij zat mijn vriendin er ook nog eens naast. Op dat moment kon ik wel door de grond zakken.

Mijn grootste droom vroeger als kind was natuurlijk profvoetballer worden. Echter kwam ik er al gauw achter dat dat het niet voor mij ging worden. Toen ging ik mij maar focussen op het worden van een accountant en rijden in een mooie auto. En kijk eens aan. Momenteel ben ik accountant bij EY en ik heb ik qua auto niets klagen. Droom uitgekomen dus!

Yannick van der Wal
Mijn naam is Yannick van der Wal en ik ben 26 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit het mooie Veendam, maar ik mag me nu al bijna 7 jaar Stadjer noemen. Eind januari heb ik de masters Accountancy en Controlling afgerond en per februari ben ik gestart bij PwC Groningen. In mijn vrije tijd voetbal ik, doe ik graag dingen met familie en vrienden en houd ik van spelletjes. Met de Kasco ben ik bezig aan mijn 4e commissie bij PM. Hiervoor heb ik Redactie, Congres en Inhouse mogen doen.

Ambities zijn op mij niet echt van toepassing. Ik start in september met de postmaster en in die zin kan ik dus wel zeggen dat ik RA wil worden, maar verder plan ik nooit te veel vooruit. Ik wil gewoon zoveel mogelijk de dingen doen die ik leuk vind en dan zie ik wel hoe mijn leven loopt.

Als groot liefhebber van de filosofie van Cruijff moet ik eigenlijk wel een uitspraak van hem kiezen. Hij heeft natuurlijk vele fantastische uitspraken gedaan, maar als ik dan toch één moet kiezen ga ik voor: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

Ik moet zeggen dat ik het lastig vind om echt een heel gênant moment aan te wijzen. Ik ben in zeker zin best wel een control freak en veel dingen die ik doe zijn altijd wel weloverwogen. Tuurlijk doe je dan ook nog wel genoeg gekke dingen, of dingen waarvan ik dan later denk "mm beetje apart wel". Maar ik kan me daar nooit zo druk om maken en ik schaam me er dan ook niet voor ofzo.

Als jongetje wilde ik natuurlijk dolgraag profvoetballer worden bij Ajax. Dit is door de jaren heen niet veranderd, al moet ik ondertussen wel toegeven dat die kans behoorlijk klein is geworden.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)