Bestuur

Het bestuur van PM 2020/2021 bestaat uit de volgende vijf Accountancy & Controlling studenten:

v.l.n.r.: Sam Kranenburg, Caya Krol, Maureen van Ekeren, Jorn van Straten en Joran Sinke

• Voorzitter: Maureen van Ekeren
  • Vicevoorzitter: Caya Krol
  • Secretaris: Jorn van Straten
  • Penningmeester: Sam Kranenburg
  • Bedrijfscontacten: Joran Sinke

Voorzitter

Hi allemaal! Mijn naam is Maureen van Ekeren, 22 jaar en ben de voorzitter van het PM Bestuur 2020/2021. Naast mijn taken als voorzitter volg ik de master Accountancy en de master Management Accounting & Control, tennis ik bij Veracket en ben ik (post-corona) graag op het terras te vinden.

Als voorzitter ben je het gezicht van de vereniging. De functie is enorm breed en je hebt veel verschillende taken. Zo voer je vaak het woord namens de vereniging en ben je onder andere betrokken bij de samenwerkingsgesprekken met bedrijven, sollicitaties van actieve leden en gesprekken met de universiteit en andere studieverenigingen. Ook onder die taken valt het opstellen van de agenda’s en zorgen dat vergaderingen effectief en efficient verlopen. Het allerbelangrijkste is dat je het overzicht bewaart en de lange termijn visie van PM waarborgt. De diversiteit die deze functie met zich meebrengt, maakt voor mij het leukste. Het is onwijs leerzaam en uitdagend, hier haal ik persoonlijk veel energie uit!

Vicevoorzitter

Mijn naam is Caya Krol, ik ben 20 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Heerde, maar woon nu ruim twee jaar in Groningen. Ik zit in het derde jaar van de bachelor Bedrijfskunde A&C. Ik voetbal sinds dit jaar met veel plezier bij G.S.V.V. The Knickerbockers. In mijn vrije tijd ben ik verder af en toe te vinden op de golfbaan, ik ben een groot liefhebber van concerten, ik speel graag (en fanatiek) een spelletje en ik ga graag borrelen met vriendinnen.

Ik ben de Vicevoorzitter van het PM Bestuur 2020/2021. Dit is een van de meest veelzijdige functies binnen het bestuur. Juist dit vind ik zo leuk aan mijn functie. Ik houd me met van alles bezig en daardoor weet ik ook bijna overal wel wat vanaf. Naast wat vaste taken, ben ik ook heel vrij om mijn functie als Vicevoorzitter zelf in te vullen. Op deze manier ben ik elke dag wel ergens mee bezig, vooral met veel afwisseling.

Secretaris

Ik ben Jorn van Straten, 22 jaar en de secretaris van het PM Bestuur 2020/2021. Als secretaris houd ik mij bezig met het werven van actieve leden en het contact met onze leden. Verder zorg ik voor de notulen van alle vergaderingen, houd ik de ledenadministratie bij, maak ik promotiemateriaal. Ook is één van mijn taken het opstellen van de nieuwsbrief en het verzorgen van het drukwerk. Het leukste aan mijn functie vind ik toch het sociale contact dat ik met de leden heb.

Penningmeester

Ik ben Sam Kranenburg, 22 jaar, en ik woon in Groningen. Op het moment van schrijven volg de master Accountancy & Controlling. Hiernaast ben ik werkzaam bij de vakgroep accountancy, waar ik een ondersteunende rol bij het uitvoeren van onderzoek vervul. Ik hou mij voornamelijk bezig met het verzamelen van de benodigde data. Naast werken en studeren ben ik graag te vinden op het voetbalveld. Ik voetbal bij VVS in Oostwold. Ik vind het heerlijk om elke zaterdag (in de kelderklasse) een balletje te trappen. Naast voetballen is reizen ook een geliefde hobby van mij. Met buitenlandse voetbaltripjes, stedentripjes en natuurlijk wintersport maak je mij gelukkig.  Naast deze bezigheden ben ik dit collegejaar de penningmeester van Studievereniging PM!

Als penningsmeester is het je taak om de financien van de vereniging in goede banen te leiden. De eerste grote taak van de penningmeester is het opstellen van de begroting. Met de begroting geef je sturing en invulling aan de opgestelde beleidsplannen. Vervolgens is het je taak om te zorgen dat de begroting werkelijkheid wordt: facturen versturen en de uitgaven strak in de gaten houden. Verder communiceer je als penningmeester met de penningmeesters van de commissies van PM, samen bespreek je de opgestelde begrotingen. Dit jaar geeft het opstellen van een begroting een extra uitdaging, want wat gaat de rol zijn van COVID-19 op de financien? Hierover ga je de discussie aan met de penningmeesters om tot een reeele begroting te komen.

Bedrijfscontacten

Mijn naam is Joran Sinke en ik ben op dit moment 21 jaar oud. Ik ben sportief aangelegd en vind voetbal en volleybal erg leuk. Daarnaast ben ik zo nu en dan ook nog eens in de sportschool te vinden. Ik zit op dit moment in de afrondende fase van mijn bachelor Accountancy & Controlling aan de RUG. Ik zal per september 2021 beginnen aan mijn master(s). Binnen mijn bestuur vervul ik de functie van bedrijfscontacten. Dit houdt in dat ik het aanspreekpunt ben voor onze partners omtrent verenigingszaken. Ik heb in de huidige coronatijd voornamelijk contact per telefoon en per mail. Daarnaast ben ik in de zomer ook druk bezig geweest om samenwerkingsgesprekken te voeren voor dit studiejaar. Het sociale aspect (zowel binnen als buiten het bestuur) en de netwerken die je met deze functie opbouwt motiveerden mij om dit bestuursjaar te gaan doen.